Rena dina kristaller och stenar


För att din kristall ska kunna hjälpa dig med det du tänkt kan du rena den regelbundet för att få bort gammal energi. När du just fått din kristall kan det vara extra trevligt att rensa den för att  kunna sätta din egna intention med just den kristallen.

Det finns flera olika sätt att rena dina kristaller på men alla passar inte till alla material, här listar jag några sätt.


Rökelse "smudging"

Passar alla material.

Med hjälp av rökelse kan du rena både ditt hem och dina kristaller från dåliga energier. Du cirkulerar rökelsen över dina kristaller antingen en och en eller flera ihop. Rökelserna doftar ganska starkt så passa på att öppna ett fönster eller en dörr för att vädra ut dåliga energier. Använd dig av naturliga rökelser så som salvia, ceder, lavendel, palo santo med flera. 

Månljus

Passar alla material.

Lämna dina kristaller ute eller på fönsterbrädan under natten, men glöm inte att plocka in dom då många bleks av solen. Det finns till och med kristaller som av reflektionen utgör en brandfara i solens strålar. Fungerar som bäst vid fullmåne. Tillför ny och positiv energi.

Solen

Dom kristaller som tål solljus kan du lämna i ett par timmar i solen för att ladda din kristall. Tillför ny och positiv energi.

Det finns material som bleks i solen

Vatten

Håll din kristall under kallt rinnande vatten eller sänk ner den i havet, glöm inte att tänka bort dom dåliga energierna och hur du laddar din kristall. Fungerar även hemma under kranen.

Det finns material som man bör undvika från vatten.

Jord

Att gräva ner sina kristaller utomhus i jorden är kanske ett galet sätt att rena sina kristaller på, men likväl effektivt. Glöm bara inte att markera var du har grävt ner kristallen.

Det finns material som inte är lämpliga att ha i jorden.

Salt

Omge din kristall av naturligt havssalt i en skål, se till att skålen inte är gjord av plast eller metall. Lämna den där ett dygn. Du kan rena flera samtidigt så länge dom inte vidrör varandra. Kasta sedan saltet och skölj kristallen under kallt rinnande vatten (om den tål det), torka gärna kristallen i solljus efteråt (om den tål det). Det här är ett av dom grundligaste sätten att rena din kristall.

Det finns material som inte är lämpliga för salt.